Forum GothicRock.fora Strona Główna
FAQ Profil Szukaj Użytkownicy
Grupy

Prywatne Wiadomości

Rejestracja Zaloguj
Galerie

Tsukiko Amano
Zobacz poprzedni temat | Zobacz następny temat >

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
GothicRock.fora > Wokalistki

Autor Wiadomość
Amy_Lee
Administrator



Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 830
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Gdańska
Płeć: dziewczyna

Tsukiko Amano    



Amano Tsukiko (天野月子) jest japońską piosenkarką rockową. Najbardziej znana jest z utworów "Chou" i "Koe", które zostały użyte do gier video Fatal Frame. Miłość Amano do muzyki zaczęła się, gdy piosenkarka miała 5 lat. Jej pierwszym instrumentem było pianino a następnym, otrzymanym w szkole średniej, gitara. Amano sama pisze teksty swoich utworów oraz projektuje stroje do swoich teledysków. Uwielbia także rysować, ma własny komiks publikowany w internecie. Styl jej prac to abstrakcja z domieszką groteski.

Dyskografia

Single:
[01.04.2001] Hakoniwa (箱庭 Miniature Garden)
[01.06.2001] Love Dealer
[01.09.2001] B.G.
[07.11.2001] Bodaiju (菩提樹 Banyan Tree)
[20.02.2002] Sniper (スナイパー)
[24.04.2002] Treasure
[19.06.2002] HONEY?
[07.11.2002] Ningyou (人形 Mermaid)
[30.07.2003] Same (鮫 Shark)
[12.11.2003] Chou (蝶 Butterfly)
[14.07.2004] Tsuki (月 Moon)
[03.11.2004] Idea (イデア)
[16.02.2005] Hisui (翡翠 Kingfisher)
[27.07.2005] Koe (聲 Voice)
[31.05.2006] Karasu (烏 Crow)
[31.05.2006] Fukurou (梟 Owl)
[31.05.2006] Utakata (ウタカタ Bubbles)
[31.05.2006] Fuusen (風船 Balloon)
[31.05.2006] Chaos (混沌)
[11.04.2007] Howling
[23.01.2008] HEAVEN'S GATE
[30.07.2008] Zero no Chouritsu (ゼロの調律 Zero Tuning)

Albumy:
[2002] Meg & Lion
[2002] Sharon Stones
[2004] Tenryuu
[2004] Winona Riders (compilation)
[2005] A Moon Child in the Sky
[2007] Uma Saamon (compilation)
[2008] ZERO


Post został pochwalony 0 razy
Post Nie 6:03, 06 Mar 2011
 Zobacz profil autora
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Jump:
Skocz do:  

Wszystkie czasy w strefie EET (Europa).
Obecny czas to Czw 19:04, 14 Gru 2017
  Wyświetl posty z ostatnich:      


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB: © 2001, 2002 phpBB Group
Template created by The Fathom
Based on template of Nick Mahon
Regulamin