Forum GothicRock.fora Strona Główna
FAQ Profil Szukaj Użytkownicy
Grupy

Prywatne Wiadomości

Rejestracja Zaloguj
Galerie
HIM
Zobacz poprzedni temat | Zobacz następny temat >

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
GothicRock.fora > Zespoły

Autor Wiadomość
Amy_Lee
Administrator



Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 830
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Gdańska
Płeć: dziewczyna

HIM    


'
HIM - fiński zespół rockowy, założony w 1991 roku w Helsinkach przez wokalistę Ville Valo, gitarzystę Mikko Lindströma oraz basistę Mikko Paananena.
Nazwa zespołu HIM pochodzi od pierwszych liter słów His Infernal Majesty co oznacza Jego Piekielna Wysokość. Muzycy stworzyli nowy rodzaj muzyki, określając ją jako love metal - głównie ze względu na teksty piosenek. Wśród inspiracji członków HIM, znajdują się zespoły Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Iggy Pop, Ramones, Sisters Of Mercy, Pink Floyd. Zespół wystąpił m.in. na festiwalach: duńskim Roskilde, niemieckich Rock Im Park i Rock am Ring, fińskich Ruisrock, Ilosaarirock i Provinssirock a także na brytyjskim Download Festival.

Logo

Logo zespołu jest heartagram, będący także znakiem towarowym. Kształtem przypomina gwiazdę pięcioramienną, jako że powstał z połączenia pentagramu oraz symbolu serca. Wg autora heartagramu, Ville Valo, przedstawia on zarówno miłość, jak i śmierć – główne motywy tekstów HIM. "Jest to przedstawienie idealnej równowagi zachowanej pomiędzy miłością, a śmiercią"- jak mawia lider grupy Ville.
Pentagram nie ma bezpośredniego związku z nienawiścią, śmiercią oraz negatywnymi emocjami, lecz jest symbolem planety oraz bogini Wenus.
Heartagramu – jako swojego logo – używa również amerykański skater Bam Margera, znajomy Ville Valo i gwiazda programu Jackass i Viva la Bam emitowanego w MTV.

Obecny skład zespołu

Ville Valo — wokal prowadząca, gitara akustyczna (od 1991)
Mikko "Linde" Lindström — gitara prowadząca, gitara akutsyczna (od 1991)
Mikko "Migé" Paananen — gitara basowa, wokal wspierający (od 1991)
Mika "Gas Lipstick" Karppinen — perkusja (od 1999)
Janne "Burton" Puurtinen — instrumenty klawiszowe, wokal wspierający (od 2001)

Byli członkowie zespołu

Juippi — perkusja (1991–1992)
Juha Tarvonen — perkusja (1991–1992)
Oki — gitara (1996)
Antto Melasniemi — instrumenty klawiszowe (1995–1999)
Juhana Tuomas "Pätkä" Rantala — perkusja (1995–1999)
Sergei Ovalov — instrumenty klawiszowe (1999)
Jussi-Mikko "Juska" Salminen — instrumenty klawiszowe (1999–2001)

Dyskografia

1997 Greatest Lovesongs Vol. 666
1999 Razorblade Romance
2001 Deep Shadows and Brilliant Highlights
2003 Love Metal
2005 Dark Light
2007 Venus Doom
2010 Screamworks: Love In Theory And Practice

Teledyski

1996 "Wicked Game" (version 1)
1998 "Wicked Game" (version 2)
1999 "When Love and Death Embrace", "Join Me in Death" (version 1)
2000 "Right Here in My Arms", "Poison Girl", "Gone With the Sin", "Join Me in Death" (version 2), "Wicked Game" (version 3)
2001 "Pretending", "In Joy and Sorrow", "Heartache Every Moment"
2002 "Close to the Flame"
2003 "The Funeral of Hearts", "Buried Alive By Love"
2004 "The Sacrament", "Solitary Man", "And Love Said No"
2005 "Rip Out The Wings of a Butterfly", "Killing Loneliness" (version 1)
2006 "Killing Loneliness" (version 2)
2007 "The Kiss of Dawn", "Bleed Well"[/b]


Post został pochwalony 0 razy
Post Śro 18:11, 09 Cze 2010
 Zobacz profil autora
ToxicCandy
Moderator



Dołączył: 08 Cze 2010
Posty: 285
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suomi
Płeć: dziewczyna

   

HIM to dla mnie to grupa artystów, którzy tworzą coś tak pięknego, że nie da się tego ubrać w słowa. Możliwości wokalne Ville'go są nieograniczone i jak najbardziej niepowtarzalne. To jeden z ludzi, który ma prawdziwy talent. Słowa piosenek HIMa nie są dla wszystkich. Nie wszyscy je zrozumieją. Za każdym razem jak słucham jakiej kolwiek ich piosenki czuje i przeżywam ją na nowo.

Post został pochwalony 0 razy
Post Śro 19:07, 09 Cze 2010
 Zobacz profil autora
Amy_Lee
Administrator



Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 830
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Gdańska
Płeć: dziewczyna

   

Ja też... To coś zupełnie innego niż niektóre zespoły... Ich piosenki są po prostu piękne Smile

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Amy_Lee dnia Śro 19:25, 09 Cze 2010, w całości zmieniany 1 raz
Post Śro 19:25, 09 Cze 2010
 Zobacz profil autora
ToxicCandy
Moderator



Dołączył: 08 Cze 2010
Posty: 285
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suomi
Płeć: dziewczyna

   

Piękne to za mało powiedziane.
Ja się rozpływam przy jego utworach...


Post został pochwalony 0 razy
Post Śro 19:33, 09 Cze 2010
 Zobacz profil autora
Amy_Lee
Administrator



Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 830
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Gdańska
Płeć: dziewczyna

   

Oj, tak... Ten głos Ville... Jejku, dreszcze mi chodzą po plecach, jak słyszę piosenki HIM...

Post został pochwalony 0 razy
Post Śro 19:40, 09 Cze 2010
 Zobacz profil autora
ToxicCandy
Moderator



Dołączył: 08 Cze 2010
Posty: 285
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suomi
Płeć: dziewczyna

   

Mnie również. Zwłaszcza przy piosenkach takich jak: "Join me", "Love in cold blood", "The sacrament" itd. Sporo by tego wymieniać.
No tak... głos ma unikatowy Smile


Post został pochwalony 0 razy
Post Śro 19:44, 09 Cze 2010
 Zobacz profil autora
Amy_Lee
Administrator



Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 830
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Gdańska
Płeć: dziewczyna

   

Tak... Ja uwielbiam mężczyzn o takiej barwie głosu... Wydaje się taka ciepła, delikatna, a jednocześnie mocna....

Post został pochwalony 0 razy
Post Śro 19:47, 09 Cze 2010
 Zobacz profil autora
ToxicCandy
Moderator



Dołączył: 08 Cze 2010
Posty: 285
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suomi
Płeć: dziewczyna

   

Ja również.
Hehe... głos ma jak sam diabeł Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Post Śro 19:51, 09 Cze 2010
 Zobacz profil autora
Amy_Lee
Administrator



Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 830
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Gdańska
Płeć: dziewczyna

   

Nooo... Aż się przyjemnie słucha...

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Amy_Lee dnia Śro 19:54, 09 Cze 2010, w całości zmieniany 1 raz
Post Śro 19:53, 09 Cze 2010
 Zobacz profil autora
Pink Panther :D
Gość






   

Dobra, dołączę kilka słów zachwytu ; D
Głos Ville Valo jest niesamowity *.*
Muzyka wymiata.
Kocham HIM! ^^
Post Czw 23:38, 10 Cze 2010
 
Amy_Lee
Administrator



Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 830
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Gdańska
Płeć: dziewczyna

   

Niech żyje Ville !!

Post został pochwalony 0 razy
Post Sob 20:39, 12 Cze 2010
 Zobacz profil autora
ToxicCandy
Moderator



Dołączył: 08 Cze 2010
Posty: 285
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suomi
Płeć: dziewczyna

   

The best band in the world!

Post został pochwalony 0 razy
Post Sob 21:10, 12 Cze 2010
 Zobacz profil autora
Amy_Lee
Administrator



Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 830
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Gdańska
Płeć: dziewczyna

   

Yes, yes, yes

Post został pochwalony 0 razy
Post Sob 21:13, 12 Cze 2010
 Zobacz profil autora
Pink Panther :D
Gość






   

Zgadzam się ^^
A ja ostatnio zakochałem się w The Foreboding Sense Of Impending Happiness <3
Post Sob 21:24, 12 Cze 2010
 
ToxicCandy
Moderator



Dołączył: 08 Cze 2010
Posty: 285
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suomi
Płeć: dziewczyna

   

Tak? Hmn... ale ta piosenka podchodzi pod techno xD

Post został pochwalony 0 razy
Post Sob 21:25, 12 Cze 2010
 Zobacz profil autora

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Jump:
Skocz do:  
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa).
Obecny czas to Czw 8:25, 16 Sie 2018
  Wyświetl posty z ostatnich:      


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB: © 2001, 2002 phpBB Group
Template created by The Fathom
Based on template of Nick Mahon
Regulamin