Forum GothicRock.fora Strona Główna
FAQ Profil Szukaj Użytkownicy
Grupy

Prywatne Wiadomości

Rejestracja Zaloguj
Galerie
Vanilla Ninja
Zobacz poprzedni temat | Zobacz następny temat >

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
GothicRock.fora > Zespoły

Autor Wiadomość
Amy_Lee
Administrator



Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 830
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Gdańska
Płeć: dziewczyna

Vanilla Ninja    



Vanilla Ninja - estoński girlsband wykonujący muzykę z pogranicza popu i rocka.

Biografia
Pierwszy sukces grupa odniosła podczas krajowych eliminacji do Konkursu Piosenki Eurowizji. Ze swoją piosenką Club Kung Fu zajęły 9. miejsce, jednakże w głosowaniu telewidzów zajęły pierwsze. W maju 2003 roku w Estonii ukazała się pierwsza płyta pt. Vanilla Ninja. Wkrótce potem zespół nawiązał współpracę z niemieckim producentem muzycznym Davidem Brandesem. Pierwszy singel Tough Enough z nowej płyty Traces of Sadness cieszył się popularnością w Niemczech. Następnie wydały singel Don't Go Too Fast, a później Liar. W 2004 roku z zespołu odeszła Maarja Kivi, którą z zastąpiła Triinu Kivilaan.
Latem 2004 roku w nowym składzie grupa nagrała ostatni teledysk z drugiej płyty: When The Indians Cry, w którym zaśpiewała także Kivilaan. Tego samego roku został wydany singel Blue Tattoo. W roku 2005 zespół zrealizował dwa teledyski do piosenki I Know. Tego samego roku Vanilla Ninja wystapiła w Konkursie Piosenki Eurowizji 2005 w Kijowie jako reprezentantki Szwajcarii. Zaśpiewały tam piosenkę Cool Vibes i po wykonaniu zajęły ósme miejsce. Pod koniec roku, niedługo po niezapomnianym występie w Tallinnie który odbył się 10 grudnia 2005 r. z zespołem rozstała się basistka Triinu Kivilaan.
W 2006 roku Vanilla Ninja kontynuowały karierę jako trio. 21 kwietnia na rynku ukazał się pierwszy singel z czwartej płyty Vanilla Ninja - Love is War zatytułowany 'Dangerzone, teledysk do niego nakręcony został w Kapsztadzie w RPA. 19 maja miała miejsce premiera Love is War. Polska premiera nastąpiła pod koniec czerwca 2006 roku. 1 września 2006 walczyły o nagrody Bursztynowego Słowika i Słowika Publiczności na 42. Sopot Festival. 3 lutego 2007 roku grupa wzięła udział w estońskich preselekcjach do konkursu Eurowizji 2007.

Obecni członkowie
Lenna Kuurmaa - śpiew, gitara (od 2002)
Piret Järvis - gitara elektryczna, śpiew (od 2002)
Katrin Siska - instrumenty klawiszowe (od 2002)

Byli członkowie
Triinu Kivilaan - gitara basowa, śpiew (2004-2005)
Maarja Kivi - gitara basowa, śpiew (2002-2004)

Dyskografia

Albumy:

Vanilla Ninja (2003)
Traces of Sadness (2004)
Blue Tattoo (2005)
Love Is War (2006)

Kompilacje:

Best Of (2005)
Single [edytuj]
Club Kung Fu (2003)
Tough Enough (2003)
Don't Go Too Fast (2004)
Liar (2004)
When The Indians Cry (2004)
Blue Tattoo (2004)
I Know (2005)
Cool Vibes (2005)
Dangerzone (2006)
Rockstarz (2006)
Crashing Through The Doors (2008)

Wideografia:

2004 - Traces Of Sadness (Live in Estonia) (2004)
2005 - Best Of: The Video Collection (2005)


Post został pochwalony 0 razy
Post Wto 23:20, 06 Lip 2010
 Zobacz profil autora
ToxicCandy
Moderator



Dołączył: 08 Cze 2010
Posty: 285
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suomi
Płeć: dziewczyna

   

Nie znam tego zespołu...
Muszę to nadrobić.


Post został pochwalony 0 razy
Post Czw 10:05, 08 Lip 2010
 Zobacz profil autora
Amy_Lee
Administrator



Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 830
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Gdańska
Płeć: dziewczyna

   

Polecam... Dziewczyny fajnie grają Smile

Post został pochwalony 0 razy
Post Czw 21:16, 08 Lip 2010
 Zobacz profil autora
ToxicCandy
Moderator



Dołączył: 08 Cze 2010
Posty: 285
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suomi
Płeć: dziewczyna

   

Dwie piosenki przypadły mi do gustu Smile

Post został pochwalony 0 razy
Post Sob 13:55, 10 Lip 2010
 Zobacz profil autora
Amy_Lee
Administrator



Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 830
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Gdańska
Płeć: dziewczyna

   

Które?

Post został pochwalony 0 razy
Post Sob 15:30, 10 Lip 2010
 Zobacz profil autora
ToxicCandy
Moderator



Dołączył: 08 Cze 2010
Posty: 285
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suomi
Płeć: dziewczyna

   

"Battlefield" i "Silence". Zwłaszcza ta druga - coś pięknego.

Post został pochwalony 0 razy
Post Nie 16:26, 11 Lip 2010
 Zobacz profil autora
Amy_Lee
Administrator



Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 830
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Gdańska
Płeć: dziewczyna

   

Zgadzam się... Smile
Cieszę się, że przypadła Ci do gustu...


Post został pochwalony 0 razy
Post Pon 0:40, 12 Lip 2010
 Zobacz profil autora
ToxicCandy
Moderator



Dołączył: 08 Cze 2010
Posty: 285
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suomi
Płeć: dziewczyna

   

Ja również Smile

Post został pochwalony 0 razy
Post Śro 21:16, 14 Lip 2010
 Zobacz profil autora
Amy_Lee
Administrator



Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 830
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Gdańska
Płeć: dziewczyna

   

Ja znam ten zespół dosyć długo...

Post został pochwalony 0 razy
Post Śro 21:33, 14 Lip 2010
 Zobacz profil autora
ToxicCandy
Moderator



Dołączył: 08 Cze 2010
Posty: 285
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suomi
Płeć: dziewczyna

   

Ja nawet nie słyszałam o nim wcześniej Sad

Post został pochwalony 0 razy
Post Nie 0:01, 18 Lip 2010
 Zobacz profil autora
Amy_Lee
Administrator



Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 830
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Gdańska
Płeć: dziewczyna

   

Cóż... Nic straconego... Wszystko można nadrobić Smile

Moją naj piosenką tego zespołu jest Shadows On The Moon Razz


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Amy_Lee dnia Śro 0:40, 21 Lip 2010, w całości zmieniany 2 razy
Post Śro 0:38, 21 Lip 2010
 Zobacz profil autora
Nigrette
Poliglota



Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 280
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Piotrków Trybunalski
Płeć: dziewczyna

   

ja ten zespol tez znam od dawna i musze przyznac ze sa piosenki fajne niektore Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Post Pon 21:53, 02 Sie 2010
 Zobacz profil autora
Amy_Lee
Administrator



Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 830
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Gdańska
Płeć: dziewczyna

   

A jaka Ci się podoba najbardziej?

Post został pochwalony 0 razy
Post Sob 21:42, 07 Sie 2010
 Zobacz profil autora
Nigrette
Poliglota



Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 280
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Piotrków Trybunalski
Płeć: dziewczyna

   

yy chyba najbardziej dangerzone + te co wy powyzej napisalyscie i jeszcze nawet black symphony , ale za bardzo nie ciagnie mnie ten zespol bo nie lubie popowego brzmienia , tylko tyle ze nie jest najgorszy Very Happy i niektore ma nawet nawet piosenki

Post został pochwalony 0 razy
Post Pon 22:13, 09 Sie 2010
 Zobacz profil autora

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Jump:
Skocz do:  

Wszystkie czasy w strefie EET (Europa).
Obecny czas to Pon 6:00, 10 Gru 2018
  Wyświetl posty z ostatnich:      


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB: © 2001, 2002 phpBB Group
Template created by The Fathom
Based on template of Nick Mahon
Regulamin